Δήμος Κορυδαλλού
Σάββατο, 15 Μαΐου 2021
Small text Medium text Large text

αναζήτηση

Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορυδαλλού
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΕ ΤΖΑΜΙ

Η Αγία Σοφία ήταν, είναι και θα είναι κληρονομιά σύμβολο, μιας ολόκληρης εποχής, μιας συστάδας ιδεών, πυλώνας και όριο κορυφαίων ιστορικών στιγμών, όχι μόνο για τους Έλληνες μα για κάθε λαό.
Η μετατροπή της σε τζαμί, προσβάλλει κατάφωρα τη δεοντολογία ενός κόσμου, που πορεύεται σε νόρμες ειρήνης και σύμπνοιας. Τσακίζει τον πολιτισμό τόσο ως έννοια, όσο και ως κτίσμα, που άντεξε αγέρωχο στο χωροχρόνο. Η στωική μας αντιμετώπιση έναντι της απόφασης του Τούρκου Προέδρου, προκαλεί τη συνείδηση, το συναίσθημα, τις αξίες, τις πεποιθήσεις. Η σωστή στιγμή για να διαμαρτυρηθούμε είναι σήμερα τώρα…..
Μνημεία σαν τη Αγία Σοφία, τα ορίζουν πρώτα η Ιστορία και η Αιωνιότητα, γιατί εκεί ανήκουν κι έπειτα η ανθρωπότητα, γιατί σε αυτήν αντανακλούν. Δεν τα ορίζουν, ούτε τα παραχαράσσουν οι μονομερείς ενέργειες της ενεστώσας και παντός εφήμερης, πολιτικής εκπροσώπησης ενός Κράτους.

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Απόσυρση του Νόμου 4703/20

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ του ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Να αποσυρθεί ο Νόμος 4703/20

O Νόμος 4703/20, που πρόσφατα ψηφίστηκε, μας γυρίζει χρόνια πίσω. Ο ισχυρισμός της Κυβέρνησης ότι με το τερατούργημα αυτό «μπαίνει τάξη» στην ταλαιπωρία του λαού, εξαιτίας διαδηλώσεων «μικρών και ολιγάριθμων ομάδων» , δεν είναι παρά ένα «προπέτασμα καπνού». Στην πραγματικότητα με τις ρυθμίσεις, μπαίνει στο στόχαστρο κάθε λαϊκή διαμαρτυρία. Για τα συγκοινωνιακά προβλήματα, τις καθυστερήσεις και τις ελλείψεις στα Μέσα Μεταφοράς, την αναδουλειά στα μαγαζιά, δε φταίνε οι συγκεντρώσεις αλλά οι αντιλαϊκές πολιτικές, που αυξάνουν τα προβλήματα του λαού και τον βγάζει στο δρόμο για να διεκδικήσει το δίκιο του.
Πρόκειται για ένα Νόμο που εισβάλλει στη ζωή μας, για να αλλοιώσει τα κεκτημένα ετών, που προκάτοχοί μας κέρδισαν με αγώνες, για να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις –λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και άλλοι μηχανισμοί. Έχει στόχο να χειραγωγήσει τις συνειδήσεις, ειδικά της νεολαίας , εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει «εγκληματικό» και «επικίνδυνο».

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Ψήφισμα για Σύνδεσμο Δήμων Κοιμητηρίου Σχιστού

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΔΗΜΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΣΧΙΣΤΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού στην 7η /20.05.020 Συνεδρίασή του ΟΜΟΦΩΝΑ ψηφίζει και εκδίδει το πιο κάτω ψήφισμα:
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Κορυδαλλού θεωρεί εύλογο και δίκαιο και συνηγορεί υπέρ του από 23.03.2020/1866 αιτήματος του Συνδέσμου Δήμων Κοιμητηριού Σχιστού (σύνδεσμος Δήμων Πειραιά Δυτικής Αττικής για το κοινό Νεκροταφείο), προς το Υπουργείο εσωτερικών για έκτατη οικονομική ενίσχυσή του, λόγω των θεμάτων που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει από την κρίση του κορονοϊού COVID – 19.

Η Πρόεδρος
του Δημοτικού Συμβουλίου

 

ΜΕΡΟΠΗ ΚΑΤΣΑΝΟΥ-ΚΟΥΤΣΟΔΟΝΤΗ

  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Ψήφισμα της πρότασης της Ένωσης Συλλόγων Γονέων για την απόσυρση του Αντιεκπαιδευτικού Νομοσχεδίου

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
To Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού ψηφίζει ΟΜΟΦΩΝΑ την πρόταση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Κορυδαλλού για την απόσυρση του Αντιεκπαιδευτικού Νομοσχεδίου.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
«Ο κορονοϊός απειλεί την υγεία μας, η κυβέρνηση τα μορφωτικά δικαιώματα»

Αγαπητοί γονείς,
Εν μέσω πανδημίας και με κλειστά τα σχολεία, το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση έθεσαν σε διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση, με σκοπό να ψηφιστεί αρχές Μαΐου. Ζήλεψε φαίνεται τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης που πέρυσι το Πάσχα κατέθεσε το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο Λύκειο.
Σε μια περίοδο ειδικών συνθηκών λόγω αναστολής λειτουργίας των σχολείων, με τα προβλήματα στην εκπαίδευση να γιγαντώνονται, αντί το Υπουργείο Παιδείας να εξασφαλίσει την ισότιμη συμμετοχή όλων των μαθητών στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, αντί να λάβει μέτρα ώστε να στηριχθούν κοινωνικά, ψυχολογικά και παιδαγωγικά οι μαθητές των οικογενειών που θα αντιμετωπίσουν πρόσθετα προβλήματα λόγω πανδημίας προχωρεί σε αλλαγές στην Παιδεία για τις οποίες έχει εκφράσει την αντίθεση της το σύνολοτης σχολικής κοινότητας.

 

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Ψήφισμα για την πρόταση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών για την μονιμοποίηση των καθαριστριών

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
To Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού ψηφίζει ΟΜΟΦΩΝΑ την πρόταση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Κορυδαλλού για την ανάγκη μονιμοποίησης όλων των καθαριστριών.

ΑΝΑΓΚΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ
ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΕ ΑΥΤΗΝ

Τα σχολεία άνοιξαν πάλι. Με τι προϋποθέσεις όμως σε ότι αφορά την καθαριότητα και την υγιεινή;

Η κατάσταση που ζήσαμε και ζούμε το τελευταίο διάστημα, ήρθε να επιβεβαιώσει με τον πιο επιτακτικό και απόλυτο τρόπο, αυτά που, για πολλά χρόνια, το οργανωμένο γονεϊκό κίνημα, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι στους δήμους αλλά και δεκάδες φορείς έχουν επισημάνει και υποδείξει. Δεν μπορεί να εννοείται ένα σχολείο, και μέσα σε συνθήκες πανδημίας, καθαρό και ασφαλές, όταν οι καθαρίστριες είναι συμβασιούχες και λίγες.
Μέχρι την Παρασκευή, από τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια, το προσωπικό καθαριότητας, είχε μεταφερθεί στα Λύκεια ώστε να καλύψει όλες τις αυξημένες ανάγκες. Την Δευτέρα, ανοίγουν τα Γυμνάσια με το συνολικό προσωπικό της καθαριότητας να ξαναμοιράζεται στα σχολεία. Αν όχι τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο θα λειτουργούν όλα τα σχολεία με το προσωπικό που, μέχρι πριν την πανδημία, υπήρχε. Ποιό προσωπικό;

Διαβάστε Περισσότερα...  Ανακοινώσεις Δημοτικού Συμβουλίου
Σελίδα 1 από 5Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  Eπόμενη   Τελευταία   

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΔΗΜΟΣ | ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ | ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΛΗΣ | ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ | ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ | ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by and